Video dojavni centar

Video dojavni centar

Moderni sustavi videonadzora omogućuju praćenje i snimanje svih događaja (koji ostaju u uređaju i po nekoliko mjeseci) u i oko Vašeg poslovnog prostora ili kuće, a sve se slike pohranjuju digitalno u centralni uređaj videonadzornog sustava.

Smještaj kamera unutar poslovnog prostora djeluje dvojako: proaktivno – jer značajno smanjuje sam pokušaj krađe, i represivno – jer u slučaju krađe postoji video zapis koji omogućava identifikaciju počinitelja. Posebice je uspješna kombinacija konvencionalnih kamera s onima skrivenim u pregradama, detektorima ili kuglama.

Djelovanja kamera, represivno i aktivno, postižu se kamerama instaliranim na pročelje poslovnog prostora. Uz to, možemo nadzirati i vrijednosti koje držimo na otvorenom, pratiti rad radnika ili uočiti neželjene posjetitelje. Radi zaštite od utjecaja okoline, kameru je potrebno smjestiti u vanjsko kućište s grijačem.

Odluka pred Vama je odabir snimanja na jednostavnije uređaje za digitalni zapis, na čiji hard disk možete pohraniti mnogo snimki visoke kvalitete, ali i snimanje vezati uz detekciju aktivnosti ili aktiviranja alarma, štedeći tako prostor na disku i olakšavajući kasniji pregled snimljenog materijala.

Video snimači

Video snimači kao povoljno i tehnički efikasno rješenje pogodni su za digitalnu obradu slike, nadzor i snimanje. Baziran na PC tehnologiji (spremanje slike u digitalnom obliku na HDD, obrada slike, umrežavanje) uključujući sve kvalitete suvremenih CCTV uređaja. Nadzor i pregled snimljenih slika i video zapisa je moguć kako s lokalnog tako i s udaljenog mjesta.

Uz uređaj isporučujemo i instalacijski softver za daljinski nadzor s računala. Moguće je više uređaja povezati na naš ” CENTRALNI DOJAVNI SUSTAV “ te ste tako u mogućnosti imati 24h nadzor od strane naših djelatnika. Ugradnjom sustava svaki događaj koji se dešava ispred kamere biti će registriran i pohranjen.


Prijemnik Enigma II

ANALOGNA DOJAVA (ANALOGNA LINIJA)

HDCVI (High Definition Composite Video Interface) Videonadzor je tehnologija nove generacije koju je razvila kompanija Dahua Technology. Ovaj sustav velikom brzinom mijenja svijet video nadzora i pruža bolju kvalitetu slike. Zahvaljujući povoljnoj cijeni ovi sistemi brzo mijenjaju postojeće analogne sisteme i uskoro će biti dominantni na tržištu video nadzora visoke rezolucije.

Instalacija novih HDCVI sustava video nadzora, odnosno zamjena postojećih analognih sustava HDCVI tehnologijom je pojednostavljena jer se za prijenos signala koristi već postojeća koaksijalna instalacija. HDCVI je revolucionarna tehnologija koja nudi megapikselnu sliku pri prijenosu na veće udaljenosti uz prednost lake instalacije. HDCVI standard podržava emitiranje u dvije rezolucije: HD (1280×720 odnosno 720p) i FULL HD (1920×1080 odnosno 1080p).

HDCVI tehnologija omogućava prijenos signala u FULL HD rezoluciji putem koaksijalne instalacije, tako da se sam proces instalacije ne razlikuje od instalacije standardnih analognih sustava video nadzora. Zamjena postojećih analognih sustava je jednostavna odnosno potrebno je zamijeniti postojeće analogne snimače i kamere novom HDCVI tehnologijom, čime se dobije FULL HD megapikselna kvaliteta slike. S obzirom na činjenicu da se prijenos vrši preko koaksijalnog kabla, HDCVI omogućuje pouzdan prijenos na većim udaljenostima bez upotrebe dodatnih pojačivača.


Prijemnici “Paradox IPR512

DIGITALNA DOJAVA ( IP KOMUNIKACIJA )

IP video sustavi su sinonim za mrežni videonadzor, koji prenosi sliku putem IP bazirane mreže LAN,WLAN, WAN ili interneta.

IP videonadzor ima niz prednosti u odnosu na konvencionalni, a to su:

  • kvaliteta slike (megapikselne rezolucije)
  • vrlo mali gubici video signala (digitalni signal duž cijelog puta prijenosa)
  • fleksibilnost sustava (mrežni snimači nisu ograničeni brojem kanala (4, 8, 16…), nego se njihov broj kreće ovisno o potrebi)
  • proširivost sustava (jednostavno proširivanje sustava sa npr. 5 na 100 kamera)
  • POE napajanje – napajanje putem istog kabela preko kojeg se prenosi i video signal
  • jednostavno upravljanje i održavanje

IP video sustav je preduvjet za uspostavljanje inteligentnog video sustava (detekcija uljeza, ignoriranje ptica, vjetra, snijega …) i multi-megapikselne video sustave.